Wanneer gebruiken?

Baby’s en kleine kinderen kunnen regelmatig last hebben van verschillende kinderkwaaltjes waardoor ze zich soms aardig ellendig voelen. Gelukkig is er Sinaspril, een vertrouwde kinderpijnstiller op basis van paracetamol, die snel en effectief helpt bij kinderen. Sinaspril kan bij veel kinderkwaaltjes gebruikt worden, scroll verder naar beneden voor de verschillende toepassingen en meer informatie.

Koorts bij kinderen

Wanneer heeft een kind koorts? De normale lichaamstemperatuur van een kind is 37 graden. Kinderen hebben koorts wanneer hun lichaamstemperatuur hoger is dan 38 graden. Koorts (tot 39 graden) kan op zich geen kwaad en hoeft niet direct behandeld te worden, maar een speciale kinderparacetamol zoals Sinaspril kan wel verlichting geven.

Griep bij kinderen

Griep is een besmettelijke ziekte die komt door het griepvirus. Een andere naam die je vaak hoort voor griep is influenza. Het griepvirus kan zich gemakkelijk via de lucht of via de handen van de een naar de ander verspreiden, bijvoorbeeld door hoesten, niezen of praten, of door iemand de hand te geven of aan te raken. Baby’s en jonge kinderen die naar de crèche of school gaan zijn vaak extra vatbaar voor een griepvirus.

Verkoudheid bij kinderen

Verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in de neus, de bijholten en de keel. Een verkoudheid bij baby’s en kleine kinderen komt relatief vaak voor omdat zij nog weinig met verkoudheidsvirussen in aanraking zijn gekomen. Hierdoor hebben ze nog maar tegen weinig virussen weerstand opgebouwd. Baby’s en kleine kinderen kunnen gemakkelijk wel tien keer per jaar verkouden worden.

Hoofdpijn bij kinderen

Kinderen kunnen wel eens last hebben van hoofdpijn. Vaak gaat het daarbij om klachten die maar enkele keren per jaar voorkomen. Vaak kan hoofdpijn worden opgelost door wat rust te nemen en/of door te slapen. Als kinderen aangeven dat zij hoofdpijn hebben, is het van belang de klachten serieus te nemen. Kinderen dwingen ermee door te lopen, kan de pijn verergeren.

Doorkomende tandjes en kiespijn bij kinderen

Baby’s krijgen in het algemeen tussen de vijf en negen maanden de eerste tandjes en na een jaar komen gemiddeld de eerste kiezen door. Het doorkomen van tandjes en kiezen kan pijn geven waardoor je baby een beetje van streek kan zijn.

Inentingen bij kinderen

Om ernstige ziekten en epidemieën te voorkomen heeft de Nederlandse overheid het Rijksvaccinatie programma opgezet. Kinderen worden in totaal tegen 12 infectieziekten ingeënt. De eerste inentingen krijgt je kindje al als hij of zij tussen de 6 en 9 weken oud is.

Spierpijn bij kinderen

Al van jongs af aan is het goed om kinderen te laten spelen dit kan zowel buiten als binnen. Kinderen spelen bijvoorbeeld graag met een bal, in de zandbak of op een speeltoestel. Dit is uiteraard goed voor kinderen omdat ze zo hun lichaam beter ontwikkelen, energie verbranden en gewoon lekker buiten zijn.

Andere soorten pijn bij kinderen

Direct bestellen