Koorts bij kinderen
Wanneer heeft een kind koorts? De normale lichaamstemperatuur van een kind is 37 graden. Kinderen hebben koorts wanneer hun lichaamstemperatuur hoger is dan 38 graden. Koorts (tot 39 graden) kan op zich geen kwaad en hoeft niet direct behandeld te worden, maar een speciale kinderparacetamol zoals Sinaspril kan wel verlichting geven.

Sinsaspril bij koorts bij kinderen

Om koorts bij baby’s en jonge kinderen te behandelen kan Sinaspril een pijnstiller met paracetamol speciaal voor kinderen gebruikt worden. De paracetamol in Sinaspril kan een koortsverlagend effect hebben. Sinaspril kinderparacetamol is in vloeibare vorm of als kauwtablet verkrijgbaar en kan al bij baby’s vanaf 3 maanden gebruikt worden.

Lees altijd eerst de bijsluiter voordat je een pijnstiller voor je kind gebruikt.

Wanneer je kind zeer hoge koorts heeft of de koorts langer dan drie dagen aanhoudt, neem dan contact op met je huisarts. hebben.

Wanneer je kind zeer hoge koorts heeft of de koorts langer dan drie dagen aanhoudt, neem dan contact op met je huisarts.

Koortsstuip bij baby's of jonge kinderen

Een koortsstuip kan voorkomen bij kinderen van vijf maanden tot vijf jaar met koorts. Bij een koortsstuip gaan de armen en benen heftig schokken zoals bij een epileptische aanval, dit kan enkele tot 15 minuten aanhouden en gaat vanzelf weer over. Heeft uw kind een koortsstuip? Leg uw kind op de zij of op de buik met het hoofd omlaag en bel direct de huisarts. Waarschijnlijk is uw kind na de stuip suf en niet goed te wekken. Als ouder is een koortsstuip heel angstig om mee te maken, maar het kan zelden kwaad.