Griep bij kinderen

Griep is een besmettelijke ziekte die komt door het griepvirus. Een andere naam die je vaak hoort voor griep is influenza. Het griepvirus kan zich gemakkelijk via de lucht of via de handen van de een naar de ander verspreiden, bijvoorbeeld door hoesten, niezen of praten, of door iemand de hand te geven of aan te raken. Baby’s en jonge kinderen die naar de crèche of school gaan zijn vaak extra vatbaar voor een griepvirus.

Hoe Sinaspril kan helpen bij koorts en pijn bij griep bij kinderen 

Griep kan gepaard gaan met hoofdpijn, spierpijn en gewrichtspijn. Bij griep kan Sinaspril een pijnstiller met paracetamol speciaal voor kinderen een pijnstillend effect hebben. Bij griep kan een kind ook koorts krijgen, het gebruik van een kinderparacetamol zoals Sinaspril kan in zo’n geval een koortsverlagend effect hebben. Sinaspril kinderparacetamol is in vloeibare vorm of als kauwtablet verkrijgbaar en kan al bij baby’s vanaf 3 maanden gebruikt worden.

Lees altijd eerst de bijsluiter voordat je een pijnstiller voor je kind gebruikt.

Griep bij kinderen jonger dan 2 jaar 

Meestal is griep binnen tien dagen over. Kinderen onder twee jaar behoren tot een risicogroep. Wanneer je griep vermoedt, neem dan contact op met je huisarts. Ook wanneer je kind ouder dan 2 jaar is en hoge koorts heeft, suf is of een abnormaal snelle ademhaling heeft.