Andere soorten pijn bij kinderen

Groeipijn bij kinderen

Kinderen kunnen last hebben van groeipijn in hun lichaam, met name tijdens een groeispurt. Groeipijn komt vaak ’s nachts voor omdat kinderen juist ’s nachts het hardst groeien. De pijn is onschuldig, maar je kind kan er wel last van hebben.

De pijn die daardoor kan ontstaan is met name diep in de benen te voelen: meestal rond de knieën, scheen- of dijbenen en kuiten. Ook kan pijn in de armen ontstaan. Kinderen hebben niet alleen last van pijn tijdens groeispurten in de puberteit. Groeipijn kan al ontstaan vanaf drie jaar.

Je kunt je kind bij groeipijn ook een kinderparacetamol geven. Kinderpijnstillers zijn verkrijgbaar in vloeibare vorm of als kauwtablet en kunnen vaak al vanaf 3 maanden gebruikt worden. Lees altijd eerst de bijsluiter voordat je een pijnstiller voor je kind gebruikt. Maak je je zorgen over de situatie of houdt de pijn langer dan 14 dagen aan ? Vraag dan de huisarts om advies.

Oorpijn bij kinderen

Als kinderen last hebben van pijn in hun oor dan komt dit meestal door een middenoorontsteking die begint met een simpele verkoudheid. Door deze ontsteking komt er druk op het trommelvlies waardoor deze bol gaat staan en dit kan de pijn veroorzaken bij je kindje.

Door deze pijn kunnen kinderen hangerig worden en geen zin in eten hebben. Vaak slapen ze ook slecht en wrijven ze vaak over het pijnlijke oor. Oorontstekingen komen het meeste voor bij kinderen tot 5 jaar en gaan meestal na een paar dagen vanzelf over.

Indien je kindje erg veel last heeft van oorpijn dan kan je om de pijn te verzachten ook een kinderparacetamol geven. Kinderpijnstillers zijn verkrijgbaar in vloeibare vorm en als kauwtablet en kunnen vaak al vanaf 3 maanden gebruikt worden.

Lees altijd eerst de bijsluiter voordat je een pijnstiller voor je kind gebruikt. Maak je je zorgen over de situatie of houdt de pijn langer dan een week aan? Vraag dan je huisarts om advies.